Meer informatie over de pups

 


Wat leuk dat jullie op deze pagina komen kijken en mogelijk geïnteresseerd zijn in een pup van Blue en Wolfgang. Ze zijn beiden ECVO vrij, DM vrij, Dwerggen vrij en HD A. en ED vrij.

Er zijn in totaal 8 pups geboren en op eerste gezicht allen in goede gezondheid .Er zijn zeker nog pups beschikbaar.

Belangrijk om te weten van dit nest is dat Blue en Wolfgang onderdeel uitmaken van een outcross project. 

Een outcrosspup, wat houdt dat in?

Voor behoud van het ras, om de gezondheid van de Saarlooswolfhond te ondersteunen en om de genetische diversiteit te vergroten is een outcrossprogramma opgesteld.

De Saarlooswolfhonden binnen dit project krijgen uiteraard een stamboom, maar vanwege hun bijzondere afstamming is dit een zogenaamde “bijlage-stamboom”. Een hond met zo’n stamboom kan aan alle normale dingen meedoen. De stamboom wordt bij de Raad van Beheer geregistreerd en daarmee is het dus een volwaardige rashond. Een bijzondere rashond, want deze honden zijn gefokt met een extra doel: 

‘Het waarborgen van de gezondheid van ons ras, een ras dat een stuk nationaal erfgoed vertegenwoordigt.’

De honden zullen er vrijwel volledig uitzien als Saarlooswolfhonden, maar ze dragen voor een deel vers bloed in zich.

Het spreekt vanzelf dat de rasvereniging deze outcrosshonden in de toekomst niet verloren wil laten gaan en graag ingezet ziet worden voor behoud van het ras. Omdat het hier een speciaal project betreft zoeken we voor de puppy’s mensen die hieraan mee willen werken. Dat betekent dat de puppy’s op de leeftijd van ca. 10 en 18-24 maanden door de selectiecommissie worden gekeurd qua gezondheid, karakter en uiterlijk. Op de leeftijd van ongeveer 24 maanden zal worden besloten met welke honden verder wordt gefokt mits hij/zij aan alle medische gezondheidseisen voldoet en een stabiel karakter heeft. Wordt er een beroep op u als eigenaar gedaan de hond in te zetten, een reu als dekreu en een teef voor een eenmalig nestje, om zo bij te dragen aan de toekomst van dit ras. In de prijs van een outcrosshond zitten de gezondheidsonderzoeken, HD/ED, ECVO en Embarktest die rond de leeftijd van 2 jaar gedaan worden inbegrepen.

Voor meer informatie kun je ook altijd kijken op www.kilstroom.nl of telefonisch contact opnemen met Marijke Saarloos via tel 06 52 111 577. Zij kan jullie nog veel meer vertellen over de Saarloos Wolfhond en dit nest.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Alle pups zijn uitgevlogen.

Het grote avontuur van Blue en Wolfgang