Het grote avontuur van Blue en Wolfgang

 


Onze Freya gaat ons zaterdag verlaten om zich bij een nieuw gezinnetje te voegen wat zal het afscheid pijn doen.πŸ˜“

Maar oh... wat was het een avontuur waaraan we gestart waren.......

Het begon natuurlijk bijna 4 jaar geleden toen onze Blue geboren werd. Wat een plaatje is het toch hΓ©.


Dat was voor ons een eerste hondje. Nou ja .......toen was het nog een hondje , inmiddels kunnen we echt wel spreken van een hond. Samen met veel trucs en tips van Gerard en Marijke hebben we een toch wel een heel gezellig en lieve hond/huisgenoot erbij gekregen. Want we hebben ook nog 2 katten rondlopen, die onze Blue ook stilzwijgend geaccepteerd hebben.🐱🐱.

Na twee jaar en de nodige onderzoekjes ED en HD en ECVO werd onze Blue toegelaten tot het outcrossprogramma en konden we dus op zoek naar een heer voor onze Blue. Samen met Marijke kwamen we uit bij Wolfgang (Arthos).   In de zomer van 2021 hebben we Blue en Wolfgang aan elkaar voorgesteld en ja....... zij vonden elkaar ook leuk. πŸ’—

Begin 2022 werd Blue loops en hoopten we op een mooi voorjaarsnestje, echter dat mocht niet zo zijn. Ondanks de progesteronmetingen waren we er toch te laat bij en werd er niet gedekt...... Tja wat nu..... sowieso wachten op de volgende loopsheid, wilden we wel een winternestje? en misschien was het toch geen goede match..... tja, proberen we dan toch nog een keer dezelfde reu of gaan we toch op zoek naar een andere man. 

Omdat we Wolfgang een leuke lieve hond vonden en Blue pas 3 jaar jong was, besloten we het toch nog een keer te proberen met Wolfgang.

In oktober diende zich de loopsheid weer aan en de progesteronmetingen volgden, snel een afspraak gemaakt met het bazinnetje van Wolfgang voor de tweede poging. Op  20 oktober was het dan zover, Blue was naar Wolfgang gebracht en ik besloot haar daar een dagje te laten. Je moet ze per slot van rekening ook niet opjagenπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹. Nog voor ik thuis was, had ik al telefoon gehad dat de dekking had plaats gevonden en dat onze juffrouw daarbij alles aan elkaar gegild had😱.

Misschien maar beter dat ik er niet bij was😏.  De dag na de dekking heb ik Blue weer naar Wolfgang gebracht want die ene dekking, zou dat het hem wel wezen??? ........ maar hoewel ze elkaar nog steeds wel leuk vonden, tot een dekking kwam het niet meer.

Met maar 1 dekking was het dus maar afwachten....... en wachten.... en wachten.
Soms verandert het teefje haar gedrag en ja achteraf gezegd durf ik wel te zeggen dat dat ook zo was. Maar soms wil je ook gewoon dingen zien, die er wellicht helemaal niet zijn en dan begin je dus te twijfelen.

Op dag 28 na de dekking, konden we dan eindelijk een echo laten maken bij de dierenarts. Deze had niet zo heel veel tijd nodig om te zien dat ze inderdaad drachtig was. Hij zei het zo snel nadat hij was begonnen na de echo dat ik nog dacht ...... hoor ik dat goed???  Nou inderdaad,  het was echt waar. Er werden wel 6 misschien 7 pupjes gezien.


Vanaf dat moment ging er het één en ander lopen, belletjes naar het bazinnetje van Wolfgang, Marijke en vele mensen meer, die alles op de voet aan het volgen waren. Er werd geadviseerd een blog te maken..... hoe dan??? nog nooit gedaan, maar zie hier het resultaat.

Vele hebben de blog gevolgd of bekeken. Iedereen is op deze manier heel makkelijk op de hoogte te houden van het wel en wee van het nestje, super tip dus.....πŸ‘

Daarna zijn we de werpkist gaan halen met de nodige hekwerkjes om binnen en buiten van alles af te zetten want tjonge jonge wat gaan die 9 weekjes snel voorbij ( en na de echo blijven daar nog maar ongeveer 4,5 weekjes van over).  En dat alles moest nog even van Friesland naar Brabant getransporteerd en opgebouwd worden.

Dan valt in ieder geval wel alles op zijn plekje, Blue die slecht eet, Blue die veel slaapt en Blue die regelmatig aan de diarree is en regelmatig spuugt en toch steeds een beetje dikker wordt.

We vonden het wel enorm spannend wat er gebeuren ging want nog nooit eerder hadden we een nestje gehad maar gelukkig konden we op veel expertise rekenen van Gerard en Marijke. 

Zo rond de bevallingsdatum hebben we de vroedman uit Friesland gehaald om ons te helpen door de bevalling heen. Wat is het mooi om de pupjes één voor één geboren te zien worden en ook mooi om te zien hoe natuurlijk alles ging. En de verrassing was toch wel dat er niet 6 of 7 pupjes geboren werden maar wel 8. Blue heeft alle pups, zonder onze hulp, weten te werpen, ze allemaal schoon gewassen en alle navelstrengetjes doorgebeten. Mooier kan het eigenlijk niet gaan. Ook het eten, drinken en alles wat er bij komt kijken ging geheel vanzelf, alsof Blue al volleerd moeder was.

De eerste week na de bevalling wilde ze niet wijken van de zijde van de pups. Daarna ging ze af en toe weer eens ergens anders liggen. Even later liet ze ons weten dat ze weer uit wandelen wilde, niet te ver natuurlijk, soms alleen een klein plasje en poepje en dan snel weer terug naar de kids. En later werden de wandelingetjes weer steeds groter.

Toen begonnen de kids langzaam door de kist te bewegen en konden ze mams zien komen en gaan. Dan konden ze ongelooflijk te keer gaan. Een schoolplein spelende kinderen is er niets bij πŸ˜€. Maar Blue was geduldig en pas als ze allemaal netjes stil waren en op hun gatje zaten, ging ze de werpkist in om ze te voeden. Daar kunnen wij mensen nog wat van lerenπŸ˜‹.

Later toen de pupjes overgingen op vlees, at ze haar eten op om het vervolgens bij de pupjes op te geven Een warme voorgekauwde maaltijd voor de kids.  Dit heeft ze zeker gedaan tot aan de 9 Γ‘ 10 weken. Daarna bracht ze gewoon haar vlees naar de (nog) overgebleven pups want na 8 weekjes gingen de eerste pups naar hun nieuwe baasjes.

Als je dan de pupjes ziet groeien van dag 1, dat ze 400 gram wegen tot aan de 8 weken, dan al zeker 6 kg zwaar. Dat je ze ziet als hulpeloze hoopjes die met moeite door de werpkist heen kruipen uitgroeien tot hondjes die rennen, klauteren en spelen. De oogjes en oortjes ziet opengaan en ze steeds meer kabaal gaan maken is echt een wonder om mee te mogen maken.

Wat hebben we van ze genoten maar dat kun je allemaal lezen op deze blog. Blue en Wolfgang hebben 8 mooie lieve wondertjes op de wereld gezet en wij wensen in ieder geval alle nieuwe baasjes en bazinnetjes ontzettend veel liefde en geluk met hun kleine nieuwe spruitje toe en hopen ze in de toekomst allemaal nog eens tegen te komen.













Reacties

Populaire posts van deze blog

Alle pups zijn uitgevlogen.